Tala Fou - Le amataga o le malae soka ma le Evolution

O le amataga o le malae soka ma le Evolution

O le tautotogo ma le taumafanafana, ma a e savali i Europa, e agi le savili mafanafana i lou lauulu, ma o le susulu o le aoauli ua mafanafana teisi, e mafai ona e tatalaina le faamau lona lua o lou ofutino ma savali agai i luma.I se tulaga maoae ae lava le agamaluSokamalae taalo.A e ulufale i totonu, e te pasi atu i luga o laulau ma laina o nofoa, ma i le faaiuga, o le fegalegaleaiga i le va o le vaʻai ma le paʻi e lauusiusi ma lauusiusi.I lalo o le susulu o le la, e le mafai e se tasi ona filifili pe o se "kapeta" o loʻo faʻamatalaina o le emerald green poʻo le lanu meamata.
O le lakapi faaonaponei ua amata ona tele tu ma aga masani, talitonuga ma masani, ma o lona talafaasolopito ua umi.O le kosi na amata mai i le amataga o le 1960s.Faatasi ai ma le atinaʻeina o tulaga tau tamaoaiga, o le malosi o tupe teufaafaigaluega ma le fausiaina o le lakapi ua sili atu ma sili atu ona atoatoa faʻatasi ai ma le atinaʻeina o le tele o vaega o le olaga faʻaonaponei.I luga o le vaalele, lea e aoga ai le faʻaaluina o se tiketi o le vaitau, e foliga mai e seasea ona vaʻai i se nofoaga paʻu poʻo le palapala palapala ile taumalulu.
Fa'atekonolosi fa'alautelega fa'apitoa, fa'aola fa'anatura, fa'avevela o le fola, ma le fa'auiuina o alavai malosi e fa'aaogaina.Ole lapo'a lapo'a fa'atatala tatala i le pito i luga ole malae tapolo e fa'amautinoa ai le fe'avea'i o le ea ma fa'ateleina itula susulu o le la ile taimi filemu.

LDK Cage Soccer Field

 

Ua lauiloa o le pule sili i le talafaasolopito o Manchester United, o le talaaga a Ferguson "Leadership" o loʻo faʻasoa ai tomai faʻatautaia na ia atiina ae i le taimi o lana matata soka ma nisi o tala e uiga i le pitch.
"O le saoasaoa o le taʻaloga i luga o le vaalele i aso nei e sili atu le saoasaoa nai lo le 30 tausaga talu ai, o se vaega ona o le faʻaofiina o le back-pass rule i le 1992, ae ou te manatu o le mafuaaga autu ona o le tele o le faʻaleleia o le mutia i luga. o le pitch ma nei mea taua e maua ai e tagata taaalo i aso nei se tulaga sili atu.Oi, ou te matea o tagata taaalo i aso nei e 15% sili atu nai lo le 1960s.
“I na aso, na pau lava le mea na e faia o le saunia o le fanua i le mea sili e te mafaia ma o le mea lena,” o lana faamalamalamaga lea.“Na’o lou tu’u i fafo o fa’ailoga ma fai le mea sili e te mafaia – e leai ni fesili e fesiligia.O le taimi nei e uiga i le taofia o tagata taaalo i luga o le pitch ma tuu atu i le faiaoga le ituaiga o pitch e manaʻo ai, e tusa lava po o le a le mea e taalo ai i Ituaiga oSoka.
O suʻesuʻega muamua i luga o mea faʻapitoa na maua i le lakapi faaPeretania i le 1980s.I lena taimi, na avea ai Queens Park Rangers ma Luton Town ma uluai kalapu i liki tetele a Europa e faʻatautaia taʻaloga lakapi pito i luga i luga o palasitika pitches.
I lena vaitau, e faʻaaoga ai e kalapu faʻalava ma afi mumu e taumafai ai e liusuavai le aisa i luga o le eleele malulu.O le isi kalapu Igilisi, Halifax Town, na tali atu i le Great Freeze o le 1963 e ala i le tatalaina o le latou malae taalo i tagata lautele e pei o se aisa.
E lua isi kalapu liki pito i lalo, Oldham Athletic ma Preston North End, na sosoo ai, e ui lava i le 1991 na maua ai e Oldham le tulaga maualuga i luga o le vaalele i luga o se palasitika pitch.Ua suia tulafono ma ua tatau ona toe foi i le mutia masani.Talu mai lena taimi, ua faasolosolo malie ona faaonaponei mea.
tenim un nom el sap tothom
Barça!Barça!Baaarça!

 

LDK pa puipui malae lakapi

 

E tasi le kalapu ua avea lona fa'asusu vai o se vaega taua o la latou aganu'u e pei o la latou vii muamua: Barcelona.
O le aso aʻo lumanaʻi le 1994 Champions League mulimuli na faia i le Athens Center, Capello, lea na avea ma faiaoga ulu o AC Milan, na ia faʻaalia na ia teena le talosaga a Catalans e faʻafefe le malae.O le Italia sa matua talafeagai.Malamalama: O i latou muamua o se au miti, e taaalo i lenei ituaiga o solitulafono atoa ma le lakapi atoa o le puipuiga.Aisea e manaomia ai ona latou faasūsūina le mutia a o lei amataina le taaloga?Ua fa'aitiitia le fete'ena'iga i luga o le polo ma fa'ateleina le saoasaoa o le polo.Pe le o le tuuina atu ea i le taika se pea apaau?
O le mea moni, o le faʻaauauina o le "matagofie" tu masani a Cruyff, aʻo avea Guardiola ma faiaoga o le kalapu, na ia talosagaina le pulega o le malae e ulufale i le potu loka i le taimi o le afa ma faʻamatalaga lata mai i le lotoifale ma feutagai ma le aufaigaluega faiaoga.E fia le vai e te mana'omia ile afa?
O lona saosaoa ma le sogasogā i le fa'atinoina o togafiti tiki-taka, ose va'aiga tu'ufa'atasi lea o le vaitau, e masani ona molimauina osofa'iga emo uila i le ta'aloga.
"O mea uma e faalagolago i le saoasaoa o le pitch, o le a le tele o le vai, o le maualuga o le vao, pe o le a le faigata poʻo le vaivai o le pitch, o le malosi o le pitch - pe a paʻu tagata taaalo - ma isi. E sefulu miliona tala.”
Le mea e toe aumaia ai i tatou i le manatu o Sir Alex Ferguson e uiga i suiga i luga o le pitch.O se musika o le palapala, palasitisi ma le mutia, o le aʻafiaga i le auala e taʻalo ai le taʻaloga e manino ma faʻaauau pea le faʻafouina, faʻatasi ai ma le au faʻapitoa a Europa o loʻo fiafia nei i se sitaili lautele, osofaʻiSoka, e leai se masalosalo na fesoasoani i le tumau ma le faʻamaoni o pito i luga o le vaalele.A'o fa'aauau pea le fa'aleleia o tekonolosi, o le a manaia le va'ai i le a'afiaga o lo'o iai i ta'aloga tatou te fiafia uma i ai.

  • Muamua:
  • Sosoo ai:

  • Lomitusi:
    Taimi meli: Me-31-2024