Tala Fou - O le fetu tenisi a Amerika o Sloane Stephens na tu'uga i le taamilosaga lona tolu o le French Open ma manumalo ai i seti sa'o ia Varvara Gracheva... a'o le'i tatalaina i luga o sauaga fa'ailoga lanu o lo'o feagai ma ia i luga o le initaneti.

O le alii tenisi Amerika, Sloane Stephens, o loo tuuga atu i le taamilosaga lona tolu o le French Open ma manumalo i seti tuusa'o manumalo ia Varvara Gracheva… a o lei tatalaina atu i luga o sauaga faailogalanu o loo feagai ma ia i luga o le initaneti.

Sa faaauau pea e Sloane Stephens lona tulaga lelei i leFarani Tatalai le aoauli nei a o ia savili atu i le taamilosaga lona tolu ma le manumalo i seti e lua ia Rusia Varvara Gracheva.

O le lalolagi Amerika Numera 30 na manumalo 6-2, 6-1 i le itula ma le 13 minute i le vevela vevela i luga o le Faamasinoga Numera 14 e faʻamauina ai le manumalo lona 34 i Roland Garros, sili atu nai lo Serena maVenus Viliamui le seneturi 21.

Setefano, maiFlorida, o le vaiaso nei na fai mai ai o le faailogalanu i tagata taaalo tenisi ua sili atu ona leaga e ala i le ioeina: 'O se faafitauli i laʻu galuega atoa.E le'i taofia lava.Afai ei ai se mea, ua atili ai ona leaga.'

Na fesiligia i luga o se app o loʻo faʻaaogaina mo le taimi muamua i lenei vaiaso e fesoasoani e faʻamama ai faʻamatalaga le lelei na faia i luga o ala o faasalalauga lautele, fai mai Stephens: 'Na ou faalogo e uiga i le polokalama.Ou te lei faaaogaina.

'E tele a'u upu autu e fa'asaina i luga o le Instagram ma nei mea uma, ae e le taofia ai se tasi mai le na o le taina i totonu o se fetu po'o le taina i se isi auala, lea e mautinoa lava le tele o taimi e le maua ai e le polokalama. '

Na ia faʻaalia le mafuaʻaga o ia o se tasi o tagata sili ona mataʻutia e leʻi filifilia i se taʻaloga iloga e faʻamanatuina ai le foliga na manumalo ai i le US Open i le 2017 ma oʻo atu i le faʻaiʻuga iinei i le 2018.

I se isi nofoaga i le aso fa i Roland Garros, o le lalolagi Numera 3 Jessica Pegula na faigofie i le isi taamilosaga i le amataga o le vasega i luga o le Court Philippe Chatrier ina ua faamalosia lana paga Italia Camila Giorgi e malolo manuʻa i le seti lona lua.

O lea ua faia e Pegula le taamilosaga lona tolu pe sili atu i le 10 o ana matai tele e 11 ma ua amata ona faaalia lelei le tumau.

Ina ua fesiligia pe na ia maitauina le to'atele o tama ta'a'alo na pa'u'u mai le se'i a tama'ita'i, fai mai Pegula: 'Ou te matua fa'alogo lava.Ou te manatu e te vaʻai i faʻalavelave poʻo atonu, ou te le iloa, fetauiga faigata atonu ou te leʻi teʻi tele na tupu, e faʻatatau i ai i foliga, o ai e leai, fetaui ma mea faapena.

'Ioe, na ou toe vaai i se ulugalii i le aso.Ou te iloa mai le taamilosaga muamua sa i ai foi nisi.'

Na fa'amauina e Peyton Stearns le manumalo tele o lana matata i lona fa'ato'ilaloina o le siamupini o le 2017 Jelena Ostapenko i seti e tolu.O lana manumalo muamua lea i le 20 pito i luga ma o le a maualuga a'e o ia i luga a'e o le Numera 60 i le fa'avasegaga o le lalolagi pe a mae'a se vaitau lelei o le malae.

Ina ua fesiligia pe na faapefea ona ia manumalo i se siamupini muamua, na fai mai le alii o Cincinnati e 21-tausaga le matua: 'Atonu o le tenisi i le kolisi, e te vaai i le tele o tagata o feei ia te oe, o lea ou te ola ai mai le malosi ma ou te fiafia i ai iinei.

'Ou te manatu ua ou atiaʻe se 'au malosi o loʻo siomia ai aʻu ou te faʻatuatuaina ma latou te mananaʻo ia ou tuʻuina atu le mea sili.

'Ou te sau i le faamasinoga i aso uma ma taumafai i le mea sili e tusa lava pe le foliga aulelei ma o lena.'

O se aso faanoanoa, e ui i lea, mo alii Amerika i Pale, ma Sebastian Korda na pau i seti saʻo ia Sebastian Ofner.

E mafai foi ona e auai i taaloga tenisi.Su'e se kalapu e lata ane ia oe pe fau sau lava malae tenisi.O le LDK e tasi le tu'uina atu o malae ta'aloga ma mea faigaluega tenisi, ma malae soka, pasiketipolo, padel courts, gymnastics courts etc.

E mafai ona ofoina atu le faasologa atoa o meafaigaluega o le malae tenisi.

 

  • Muamua:
  • Sosoo ai:

  • Lomitusi:
    Taimi meli: Ian-31-2024